Lumea Laurei

blog general

Siguranța apei de la robinet

Siguranța apei de la robinet

Multă lume crede că atunci când răsucești robinetul de la bucătărie obține apă de băut sigură, curată și sănătoasă. Din nefericire, cel mai adesea nu este așa. În ce privește sursa din care provine apa de la robinet, această este afectată de diferite tipuri de impurități și poate fi plină de chimicale dăunătoare și minerale anorganice pe care corpul nu le poate folosi.

În apă se găsesc unele substanțe nedorite, inclusiv radon fluorit și arsenic, precum și fier, plumb, cupru și alte metale grele, care există natural. Alte elemente contaminate cum sunt fertilizatorii, azbestul, cianidele, erbicidele, pesticidele și produse chimice industriale pot trece din apa de adâncime din sol în orice instalație de apă. Multe dintre aceste chimicale au legătură cu cancerul și alte boli. Apa mai poate conține contaminanți biologici, incluzând virusuri, bacterii și paraziți.

În privința calității apei, astăzi se acordă cea mai mare atenție clorinei, arsenicului, atrazinei și altor cimpusi cunoscuți ca triazinele și paraziților. Clorina a fost multă vreme adăugată în apa de consum public ca să ucidă bacteriile provocatoare de boli. Oricum, astăzi nivelul de clorină din apa de băut ar putea fi mare și unele subproduse ale clorinei sunt cunoscute drept cancerigene. Ca urmare, Agenția SUA pentru Protecția Mediului consideră că e momentul să se renunțe la clorina din apă, dar se confruntă cu reacția grupurilor industriale.

Clorina adăugată în apă ca să ucidă bacteriile nu omoară efectiv paraziții. În plus, criptosporidioza, giardioza sunt provocate tot de un parazit intestinal care poate fi luat din apă.
Dacă primiți apă din rețeaua municipală este util să cereți să vi se trimită o evaluare a apei, inclusiv informații despre locul de unde provine, dacă există în ea vreun contaminant și ce rist pentru sănătate reprezintă substanțele din ea. Ar trebui să primiți evaluarea odată cu factura de plată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *