Lumea Laurei

blog general

De ce sa achizitionati laptop-uri second hand

De ce sa achizitionati laptop-uri second hand

In ultima perioada, multe persone s-au orientat catre achizitii de  laptop-uri second hand, cu toate ca scepticii sunt de parere ca acestea nu mai prezinta nicio garantie, si astfel perioada de utilizare poate fi foarte scurta, deoarece ele nu mai sunt asa de fiabile, avand configuratii depasite.  Se pare insa, ca in primul rand datorita pretului destul de redus al laptop-urilor second hand, oamenii le achizitioneaza fara sa ia in calcul astfel de pareri, poate de cele mai multe ori nejustificate. Chiar daca, au fost momente cand, din dorinta de a aduce cateva imbuntatiri, PC-ului de acasa, anumite persoane prefera sa cumpere laptop-uri second hand, pentru a folosi piesele componenete, deoarece acestea sunt considerate mult mai rezistente si convenabile ca pret, decat in cazul in care ar fi fost achizitionate de noi. Nici in ziua de astazi, oamenii nu ezita sa cumpere laptop-uri second hand, insa avand in vedere invazia de astfel de produse contrafacute sau cu piese inlocuitoare, ar fi indicat sa tineti cont de cateva aspecte foarte importante.

In primul rand incercati sa cumparati astfel de aparate renovate, deoarece un  laptop second hand de acest gen are mari sanse sa fi fost curatat si chiar reparat, ajungand aproape la fel de bun ca unul  nou. In cazul in care va decideti sa va luati un laptop folosit, aveti foarte mare grija ca exista posibilitatea ca acest aparat sa nu fi avut facuta nicio revizie, comparativ cu cele renovate, care dupa cum spuneam, pot concura, din anumite puncte de vedere, cu unele laptop-uri noi.  Acesta este si motivul pentru care laptop-urile de vanzare la mana a doua, renovate au preturi ceva mai mari decat ale celor care sunt scoase la vanzare, exact asa cum au fost achizitionate, dupa o anumita perioada de utilizare.

Atentie insa ca si acest tip de laptop-uri second hand, pot sa fie renovate de cel care le-a utilizat sau de o firma specializata. Cu siguranta, in cazul in care renovarea a fost facuta de personalul specializat al unei firme de profil, laptop-ul s-a bucurat de o mentenanta corespunzatoare, capabila sa il transforme intr-un aparat de o calitate destul de buna si garantat din punct de vedere functional, pentru o anumita perioada de timp.In mod cert, alegerea este a fiecaruia, insa indiferent care va fi aceasta, aveti in vedere sa faceti o analiza atenta a deteriorarilor laptop-ului second hand, punand un accent major pe cele functionale, si nu pe cele legate de aspect. O carcasa noua isi poate permite oricine, si nu releva calitatea. Inchipuiti-va ca va cumparati un autoturism second, care nu functioneaza prea bine, insa a fost spoit cu putina vopsea ca sa va atraga privirea.

Un lucru foarte important de care nu trebuie sa uitati, este reprezentat de o atenta examinare a display-ului unui laptop second hand, in momentul functionarii, deoarece acesta este LCD si este destul de scump, in caz ca este nevoie sa il inlocuiti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *