In ziua de azi , meseria de psiholog este din ce in ce mai cautata , ei adopta diverse modalitati pentru a rezolva problemele care ne inconjoara, una dintre ele fiind stresul, mai ales in Bucuresti. Psihologul este un fel de ghid autorizat, care ne ajuta sa descoperim singuri raspunsurile pe care le avem deja undeva, in adancul nostru. Ca psiholog in Bucuresti, te vei confrunta cu foarte multe cazuri, de aceea trebuie sa fii capabil si atent sa adopti aceasta meserie.
Dar intrebarea este: Cum cautam un psiholog in Bucuresti? In general, un psiholog nu trebuie confundat cu un psihiatru, psihologul este acea persoana care te ajuta sa iti rezolvi problemele cu ajutorul vorbirii, cautand problema pana la „radacina” si apoi incercand sa o „extirpe”. Un psiholog nu este foarte greu de gasit, se poate gasi la recomandarea altor persoane, la recomandarea altor medici, mai ales cei de familie, fie pe portalurile de pe internet care promoveaza psihologi online, etc. Psihologul este cel care patrunde in intimitatea sufletului, incercand sa descopere cauzele suferintelor psihice, emotiile si trairile puternice pe care le traieste fiecare.
In Bucuresti sa iti deschizi un cabinet poate fi foarte usor daca iti propui, iti trebuie doar timp si niste bani. De psiholog ne lovim macar o data in viata, nu numai pentru a ne rezolva problemele (stresul etc), ci pentru a raspunde unor cerinte date la un moment dat, pentru un loc de munca, de exemplu. Acesta ne verifica daca suntem apti de munca si putem lua decizii. Multa lume spune „Cu ce ma poate ajuta un psiholog?”, nestiind importanta pe care o are. De exemplu, in strainatate faptul ca lumea merge la psiholog este un lucru perfect normal, fiind o cauza a sporului de viata natural crescut,o buna stare generala, cat mai putine cazuri de depresie etc.
Multa lume este in cautarea celor mai bune si costisitoare ”remedii” pentru bolile secolului vitezei. In metropola Bucuresti, unde aparitia bolilor psihice este mare , datorita nivelului de trai, locului de munca , aparitia stresului si a depresiei este tot mai mare . De aceea, e nevoie de tot mai multi psihologi care sa diminueze aceasta lipsa a cunostintelor oamenilor de a se trata contra acestor boli contemporane. In consecinta, o buna reclama si o buna cunoastere a meseriei de psiholog poate duce la o buna cooperare cu oamenii si atragerea a cator mai multi oameni. De altfel, ce ne mai atrage la un psiholog este intimitatea care ne-o confera, caldura cu care ne vorbeste, modul de a ne trata. Psihologul nu este un medic, este omul care ne ajuta sa trecem peste toate, cand totul ni se pare a fi pierdut. Ca o ultima idee, trebuie sa mergem la psiholog pentru ca probleme pot aparea multe si cineva ne ofera ajutorul!