Lumea Laurei

blog general

sobă pe gaz cu evacuare

Cum putem folosi o sobă pe gaz cu evacuare?  

Cu fiecare an ce trece, ne gândim la variante eco-friendly de încălzire, care ne pot aduce un anumit confort termic în casă. Soba pe gaz cu evacuare este printre cele mai eficiente metode.

Nu este atât de cunoscută deoarece oamenii au rămas cu preconcepțiile de acum zeci de ani, când acestea erau într-adevăr foarte periculoase și folosite strict sub supraveghere. Mulțumită tehnologiei de astăzi, sobele vin echipate cu diverse sisteme de detectare a oxigenului și de oprire a gazului în caz că nu mai există flacără.

Unde se poate instala o sobă pe gaz cu evacuare?

Soba pe gaz cu evacuare poate să fie montată astfel:

  • lângă fereastră – soba pe gaz trebuie să fie montată într-un mediu ventilat, pentru a nu compromite oxigenarea încăperii unde este așezată;
  • într-un centru istoric – se poate instala în absolut orice casă, chiar dacă se află sau nu în centrul istoric după actualele reglementări;
  • în baie – este posibil, însă trebuie să aibă o putere mai mică;
  • cameră foarte mică – soba se va achiziționa în funcție de dimensiunile camerei;
  • pe un perete de lemn – există tipuri de sobe pe gaz ce permit amplasarea lor pe un perete de lemn într-o cabană sau alte case rustice.

Ai posibilitatea de a instala mai multe sobe pe gaz în casă, deoarece una singură va face față doar în camera unde ai amplasat-o. Ele pot deveni sobe pe gaz în serie dacă le conectezi cu ajutorul unui kit suplimentar de conectare.

Actualele tipuri de sobe pe gaz sunt echipate cu niște sisteme de alarmă care te anunță în cazul în care flacăra s-a oprit. Este important să o folosești doar când poți să o supraveghezi, pentru a se evita unele riscuri ce inevitabil le aduce gazul în sine.

Cât de sigură este o sobă pe gaz?

Pe buzele tuturor care se gândesc la varianta încălzirii locuinței cu ajutorul unei sobe pe gaz stă întrebarea: Cât de sigură este?

Atunci când auzi cuvântul gaz îți fuge mintea la tot felul de evenimente negative de care ai auzit în jurul tău. Însă, ele sunt suficient de sigure dacă sunt dotate cu:

  • trepte de putere – majoritatea vor avea 3 trepte de putere;
  • aprindere piezoelectrică – soba se poate porni sigur și ușor;
  • sistem de siguranță flacără – în cazul în care flacăra de veghe se stinge, se va închide și alimentarea cu gaz;
  • sistem de siguranță – în cazul în care nivelul de CO2 crește peste o anumită valoare, gazul se va opri automat;
  • accesul la elementele de ardere – limitat cu ajutorul unei grile.

Vor avea chiar și un termostat integrat pentru mai multă siguranță. Soba pe gaz a devenit o soluție inteligentă ce ne ajută în reducerea energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *