Lumea Laurei

blog general

auto rulate

Auto rulate: Avantaje și dezavantaje ale achiziției unei mașini second hand

Maşinile second hand reprezintă o variantă la care se gândesc tot mai mulţi şoferi în ultimii ani, pe măsură ce preţul maşinilor noi a crescut şi dealerii nu mai sunt dispuşi să facă reduceri atât de mari. Cu auto rulate te poţi bucura de aproape toate beneficiile unei maşini noi, la un preţ foarte bun, având o siguranţă asemănătoare la volan şi numeroase avantaje. Despre avantaje şi dezavantaje în detaliu vom discuta în rândurile ce urmează.

Maşinile second hand vin cu o serie de avantaje notabile pe care trebuie să le iei în considerare când te-ai hotărât să faci o astfel de achiziţie:

Economii pe termen lung. În loc să cheltuieşti o avere pe o maşină nouă cumperi o maşină second hand la jumătate de preţ poate şi te bucuri de dotări premium şi de fiabilitate, siguranţă. Plus că nu mai stai cu grijă deprecierii valorii maşinii, ai mereu varianta autoturismelor second hand pentru a sta mai liniştit şi a conduce cele mai moderne autovehicule de pe piaţa auto.

Siguranţă mai mare la volan. Toate auto rulate trec prin reparaţii şi teste, revizii riguroase, sunt verificate în detaliu, în aşa fel încât să funcţioneze impecabil şi să fie rezolvate orice fel de probleme ar putea să apară după achiziţie. Trec şi prin curăţare, detailing, igienizare, certificări, primesc până şi garanţii extinse în funcţia de politica dealerilor auto.

Piese de schimb mai uşor de găsit. Dacă este maşina second hand mai veche găseşti mereu piese de schimb mai ieftine şi oricând ai nevoie de ele. Asta înseamnă că repari mai repede şi fără emoţii maşinile second hand şi te bucuri în continuare de ele când ai mai mare nevoie de un autovehicul pe care să te poţi baza.

Alte avantaje importante ale unor auto rulate şi dezavantajele

Libertate garantată de a alege tu service-ul unde vei face reparaţiile. Nu mai eşti nevoit să mergi cu maşina la reprezentanţă, mergi la service-ul preferat şi ai costuri mai mici şi o interacţiune mai bună cu mecanicii pe care îi cunoşti deja.

Asigurare mai ieftină. Uneori ai şi asigurări mai ieftine, nu eşti obligat să închei şi un CASCO, beneficiezi de flexibilitate financiară crescută.

Mai multe recenzii sau review-uri, păreri despre maşinile second hand. Alegerea unei maşini second hand este simplificată din acest punct de vedere, ai deja foarte multe opinii on-line, off-line şi poţi să ţii cont de ele când optezi pentru următoarea ta maşină second hand.

Care ar fi dezavantajele cumpărării unor maşini second hand?

Număr limitat de opţiuni disponibile. Dealerii pun un număr redus de auto rulate la dispoziţia clienţilor, trebuie să alegi din oferta existentă, nu ai aşa de multe variante ca în cazul maşinilor noi. Dar vei găsi în permanenţă o maşină care să fie potrivită pentru tine, pe care să o conduci de plăcere.

Costuri crescute cu reparaţiile. Da, dealerii au grijă să facă revizii şi verificări, reparaţii la maşinile second hand înainte de vânzare, însă probleme pot să mai rămână. De unde s-ar putea să nu ştie nici dealerul şi să apară pe parcurs, pe măsură ce maşina „îmbătrâneşte” şi mai mult. Mergi la un mecanic şi verifică împreună cu el o maşină second hand înainte să semnezi contractul cu un dealer ca să te asiguri că ai făcut alegerea cea mai bună şi să stai liniştit când te urci la volan.

Lipsa garanţiei şi a personalizării, eficienţă redusă

Nu se primeşte garanţie. Se întâmplă de multe ori ca la maşinile second hand să nu primeşti şi garanţie. Şi dacă nu ai garanţie, dacă se strică maşina vei plăti din buzunarul tău reparaţiile. Asta te va afecta pe termen lung şi va însemna un buget destul de mare alocat pentru reparaţii de rutină.

Lipsa personalizării. Dacă îţi cumperi maşină nouă sau o comanzi de la dealeri poţi să alegi culoare, dotări, accesorii, ce vrei tu să aibă autoturismul. La auto rulate primeşti ce primeşti, nu poţi modifica nimic la maşină. Vrei mai mult? Plăteşti după să ai dotările necesare şi să schimbi ce mai este de schimbat, asta dacă te încadrezi şi în buget.

Lipsa tehnologiilor moderne. Altă problemă şi un mare dezavantaj al maşinilor second hand ţine de includerea tehnologiilor moderne. S-ar putea să ai probleme de conectivitate, lipsa porturi, anumite probleme cu sistemele maşinii care sunt depăşite. Sunt până la urma maşini mai vechi şi este normal să fie aşa, dar dacă eşti în pas cu tehnologia şi vrei să funcţioneze totul ca la carte vei investi în maşini noi.

Eficienţă redusă şi consum mare de combustibil. Maşinile second hand sunt maşini mai vechi, nu sunt optimizate pentru a consuma puţin carburant, vei avea nevoie mereu de plinuri de benzină şi de un buget mai mare pentru alimentarea permanentă. Eficienţa lor este redusă din acest motiv, nu te bazezi pe ele la fiecare drum mai lung din perspectiva combustibilului şi a kilometrilor parcurşi.

Vânzare ulterioară mai dificilă. O maşină nouă o vinzi mai repede decât o maşină second hand. Chiar dacă o întreţii bine şi nu este aşa de veche, maşina second hand tot maşină la mâna a doua rămâne şi clienţii se vor feri de ea, preferând să caute alte variante, un leasing sau cumpărarea de maşini noi şi moderne de la dealeri ce acordă reduceri consistente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *