Lumea Laurei

blog general

Jocuri cu fotbal

Amintiri: Jocuri cu fotbal

Fotbalul este cea mai mare pasiune a mea. Încă de mic îmi plăcea să ies cu prietenii să alergăm ca nebunii după o minge până nu mai puteam. Dar asta nu se întâmpla vreodată, pe acele vremuri era mult mai uşor pentru un copil să reziste o zi întreagă alergând datorită stilului său mai sănătos de viaţă. Acum toţi copiii stau mai mult la calculator decât pe afară, şi în loc să facă mişcare stau să joace, de exemplu, jocuri fotbal pe internet. Desigur, prin anii 90 aş fi dat orice să pot juca şi eu jocuri pe calculator, chiar dacă abia ştiam să folosesc unul, însă atunci nu erau disponibile şi aşa de uşor de obţinut ca acum.

Prin 1996 reţin că am făcut rost de primul meu calculator, unul rudimentar însă bun pentru acele vremuri. Primisem de la un prieten câteva joculeţe de mici dimensiuni, printre care şi unele jocuri cu fotbal, care, desigur, au devenit cele mai jucate. Începusem la un moment dat chiar să prefer să joc fotbal în casă, în confortul căminului meu, decât să mai ies cu prietenii pe afară şi să risc să mă lovesc.

Având un calculator nu tocmai performant, reţin cum îmi instalam un joc cu fotbal, jucam până chiar nu mai aveam nici un chef de el şi atunci, pentru a-mi putea instala un altul, trebuia să îl dezinstalez pe acesta, pentru că acum 15 ani spaţiul era destul de limitat pe un calculator personal. Oricum, mereu reveneam la acele jocuri cu fotbal, făceam scor maxim, apoi mă vedeam cu prietenii şi ne lăudam fiecare cu recordul său. Erau vremuri mai simple ca acum şi chiar şi aceste mini jocuri de fotbal erau plăcute pentru noi. Pe acea vreme încă nu auzisem de FIFA sau FootBall Manager, ci poate doar de celebrele jocuri SEGA de la acea vreme.

Voi ce jocuri cu fotbal mai jucaţi acum?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *