Probabil ştiţi mai multe jocuri cu Sonic, acel arici albastru a cărui rapiditate depăşea orice limite. Ei bine, acest joc, în perioada sa de glorie, a reuşit să adauge ceva diferit în comportamentul copiilor care au jucat jocuri cu el sau i-au urmărit desenele animate. Toţi copiii îl adăugaseră deja în lista lor de super eroi şi încercau să-şi dea seama cum să-i fure tehnicile şi să devină la fel de rapizi, agili şi flexibili ca Sonic.
Aproape toţi copiii pe care-i cunoşteam şi aveau cel puţin un calculator în casă erau fani înrăiţi ai lui Sonic. Când am fost în vizită la un prieten de familie cu nişte treabă, în timp ce lucram ceva pe computer am observat că băiatul acestuia încerca să imite pe cineva sau ceva anume, în prima fază nu mi-am dat seama exact care-i treaba dar apoi am văzut că încerca să atingă ”viteza sunetului” după cum văzuse la super eroul său, ariciul Sonic.
După întâmplarea cu fiul colegului meu acest joc mi-a strârnit curiozitatea. De îndată ce am ajuns acasă şi am pornit calculatorul primul lucru pe care l-am făcut a fost să intru pe un site dedicat jocurilor cu Sonic şi să accesez unele care mi s-au părut interesante la prima vedere. Chiar dacă grafica este una destul de slabă, lucru de aşteptat la un astfel de joc flash, jocul este totuşi destul de atractiv. Parea a fi dedicicat exclusiv copiilor însă după ce te detaşezi puţin de restul lumii şi intri în atmosfera jocului totul devine parcă mai interesant şi brusc media de vârstă recomandată pentru acest joc creşte cu 15 ani.